Passa al contingut principal

Jersei Lluna plena

 




Download english pattern




Talla XL per a home alt i de braços llargs.
Material:
Zeeman Dream color 15 Marró ataronjat.
Per fer les ratlles de les mànigues i per brodar la lluna he fet servir una resta de llana de color cru que tenia per casa, més o menys del mateix gruix que la llana principal.
Agulles de 8 mm per treballar en rodó amb cable de 100
Ag de 7 mm pels canalés 
cable recurt per coll, punys i mànigues o si t'entens bé amb les marcadors (1 per senyalar la fi de ronda i alhora una divisió entre davant i esquena i l'altre per marcar l'altra banda de la divisió entre davant i esquena).

Mostra:
12 punts x 16 voltes: 10 x 10 cms. Amb agulles de 8 mm


I com ja ve essent tradició, un dels meus dibuixos cutres per anotar les mesures finals. Vergonya m'hauria de fer. un dia m'ho curraré.






INSTRUCCIONS:
Amb ag 7 muntar 128 punts posar marcador de volta (que alhora marcarà una separació entre davant i esquena i tanquem en rodó.
Teixim en punt elàstic (1 pd per darrera i un punt revés normal) tota la ronda. Fer-ne 8 rondes en total.

Passar a agulles de 8 mm,
Amb llana de contrast (jo he triat un color cru) teixim dues rondes a punt jersei, si volem fer-hi una ratlla, Tallem fil de contrast, incorporem el color principal i teixim a punt jersei, en rodó durant 8 rondes.
Ara hauríem de tenir en total 12 cms.
Posem un marcador a 64 punts del marcador de ronda per assenyalar la divisó entre davant i esquena.
Ara farem una volta, augmentant 1 punt a cada costat dels marcadors 
15 rondes més en punt jersei.
2na volta d'augments, augmentant 1 punt a cada costat dels marcadors.
18 rondes més.
Tercera volta d'augments igual que les anteriors. Ara tenim 140 punts.

teixim 10 rondes més o el que calgui fins tenir 44 cms.

Cises
rematarem 6 punts a cada costat (3 punts a cada banda de marcador)i ho deixem en espera.




MÁNIGUES 
Muntar 32 punts amb agulla de 7 mm (i cable curt). posar marcador de volta i teixir en rodó. Teixim en punt elàstic (1 pd per darrera i un punt revés normal) tota la ronda. Fer-ne 8 rondes en total.

Canviem a agulles de 8 mm i teixim 10 rondes a punt jersei en rodó.
A)Augmentem dos punts al centre, sota la màniga (el que vindrà a ser la línia de l'aixella) (un augment a cada banda del marcador).
B)Teixim 6 rondes sense augments.

Repetim A i B 9 vegades fins a tenir 50 punts.
Quan la peça faci 54 cms rematar 6 punts del centre, (tres a cada banda de marcador). Queden 44 punts en total, Deixar la màniga 1 en espera.
Repetir el procés per a fer l'altra màniga.

UNIÖ DE COS I MÁNIGUES
Quan tinguem les dues mànigues teixides les passarem a la mateixa agulla on tenim el cos teixit, una màniga a cada costat, Tindrem un total de 216 punts. Cal posar un marcador a totes les trasicions entre cos i mànigues.
I començarem les minvades del raglan.



RAGLAN
Minvarem a dos punts de cada banda dels marcadors, cada dues voltes, un total de 18 cops.

Les minvades començaran 4 punts abans de cada marcador.
Passar un punt sense teixir agafant-lo com del dret, passar un altre punt sense teixr passant-lo com del dret i teixir aquests dos punts junts per la vaga del darrera. Teixir dos punts del dret, passar el marcador, teixir dos punts del dret i teixir dos punts junts normals.
el que en anglès seria:
ssk, k2, SM, ks k2tog.

Cal llegir tot el que ve abans de continuar.

Al mateix temps, quan la peça mesuri 63 cms en total, passarem els 14 punts centrals del davant a una agulla imperdible o un fil de rebuig per a fer el coll més tard.

Ara deixarem de trebllar en rodó.
Tancarem cada 2 voltes, a cada banda de l'escot, 2 punts una vegada i 1 punt 1 vegada.
Al mateix temps, no ens oblidem que encara ens falten tres minvades del raglan

Quan totes les minvades del raglan i de l'escot estiguin fetes, quedaran 52 punts a l'agulla.

COLL
Recuperar els 14 punts de l'escot que havíem deixat en espera.Aixecar 3 punts a cada banda de l'escot i unir als 52 punts que acabem de teixir, Tenim per al coll un total de 72 punts,

Farem una volta de minvades teixint *2 punts D i 2 punts junts del dret* repetir d'* a * fins acompletar la volta. A la fi ens queden 54 punts.

Teixirem elàstic 1/1 teixint, com als punys o als baixos, un punt del dret retort i 1 punt del revés.
Farem 8 voltes en total de canalé i tancarem de forma molt elàstica,
A mi m'agrada fer servir el Jeny's surprisingly stretchy bind off (tancament sorprenentment elàstic).

Deixo enllaç del vídeo en castellà per al tancament:
https://www.youtube.com/watch?v=OzGUtEXYKW0&ab_channel=Tejereningl%C3%A9s

Cosir les obertures sota les mànigues. rematar fils.

Jo he brodat al pit una lluna en punt duplicat o fals jacquard.

Aquest és el gràfic que he fet servir.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Roi

  Jersei Roi modular amb blocs teixit de mitja Després de teixir molts kangarorts de Westknits tenia ganes d'aplicar les bandes laterals i la tècnica del teixit modular a un jersei. I heus aquí la primera prova. Talla 12/18 mesos equivalent a una talla 80/86 17 punts i 28 voltes: 10x10 cms aprox amb agulles de 5mm i punt santa clara. Material que he fet servir: Un cabdell d'acrílic Zeeman Royal de color negre Un cabdell d'acrílic Zeeman Royal de color blanc Agulles de fer mitja rectes de 5mm Per fer les bandes laterals he fet servir agulles de doble punta perquè m'és més pràctic, però no són imprescindibles. Una agulla de cosir llana per rematar els caps. Tisores Cinta mètrica Un parell de marcadors. Agulles imperdibles grosses per deixar punts en espera o bé bocins de llana de rebuig el més poc peluda possible. Jo he fet servir agulla de teixir en rodó per a fer el canalé.   Notes. He fet servir les abreviatures en anglès perquè si no queda clar, les podeu trobar facil

La quadratura del cercle

La Quadratura del Cercle Download english pattern D escarrega patró en català L'encàrrec feia així: Material que he fet servir: Zeeman tweed negre menys de 5 troques Zeeman tweed blanc molt menys d'una troca Agulles de 7mm amb cable de 100 Agulles de 6mm per als elàstics cable ben curt per a les mànigues i el coll o agulles de doble punta. marcadors, cinta mètrica, tisores, agulla de cosir llana etc. Direccions del teixit : He començat el teixit per baix en rodó. Canalé, punt jersei i amunt fins arribar a les cises. A partir de les cises he deixat de teixir en rodó fins a l'escot. He teixit les mànigues de dalt cap al puny en rodó. He aixecat punts per al coll i l'he teixit en rodó en canalé. Punts utilitzats : Canale 2/2 (*2 punts del dret, dos del revés* repetir fins a la fi.) Punt jersei tant en rodó (sempre del dret, com en pla (una volta del dret, una volta del revés) 2pjD dos punts junts del dret per a minvar 2pjR dos punts junts del revés epr a minvar quan treba