Passa al contingut principal

Jerseis nadalencs per a ninos

 Jerseis nadalencs per a ninos

by La llanera solitària





Llana Zeeman Royal col. vermell
Llana Zeeman Royal col. blanc


Agulles rectes de 4,5 mm


He teixit tot el jersei d'un sola peça començant pel baix de davant, he anat pujant fins a les mànigues, he muntat una màniga a cada costat del cos, he teixit les mànigues del davant, he tancat punts per a l'escot, i he seguit teixint per a fer l'escot i les mànigues i el cos de darrera.

El peluix per al que he teixit feia uns 40 cms d'alt total, aprox.

Muntar 30 punts
Teixir 4 fileres a punt bobo
Teixir 24 fileres a punt jersei

Filera 29: Muntem 14 punts per a una màniga, teixim els 30 punts del cos tot seguit i muntem 14 punts més per a l'altra màniga.Girem.
Filera 30: teixim tots els punts del revés. Girar
Filera 31: teixim 24 punts. Deixem en espera en una agulla o en fil de rebuig 10 punts per a l'escot, Teixim els 24 punts restants. Girar.

Ara teixirem per separat les dues mànigues,




Màniga 1:
Fent sempre 4 punts bobos (santa clara, garter stitch o com en vulgueu dir) a l'extrem de la màniga per al puny.
Teixim 10 voltes a punt jersei. Girar

Màniga 2.
Fent sempre 4 punts bobos (santa clara, garter stitch o com en vulgueu dir) a l'extrem de la màniga per al puny.
Teixim 10 voltes a punt jersei. Girar

Ara tornarem a muntar deu punts per a l'esquena del coll, de la següent manera:
24 punts dret, muntar 10 punts i teixir 24 punts del dret. Girar.
Teixir 1O voltes a punt jersei. Girar.

tanquem 14 punts d'una mániga i teixim punt jersei fins als darrers quatre punts del puny que els teixim a punt bobo. Girar,

Tancar 14 punts i seguir teixint els 30 punts del cos.
Teixir 24 voltes a punt jersei.
Teixir 4 voltes a punt bobo.
Tancar punts.

Cosir els laterals de cos i mànigues.




Per a teixir el nas del ren:
Amb agulles de 3,5 mm
Muntar un punt i girar
F1.teixir en aquest punt 1 punt dret, passar vaga, 1 pd, passar vaga i un punt dret: 5 punts
F2- 5 punts revés.Girar
F3- 5 punts dret. Girar
F4- 5 punts revés. Girar
F5- 5 puntas dret. Girar
F6 Passar el segon punt a sobre del primer, passar el 3r punt a sobre del primer, passsar el quart `punt a sobre del primer i passar el 5è punt a sobre del 1r.
deixar el fil una mica llarg per a fer-lo servir per a cosir el nas al ren.


Variants:

He teixit aquest patró tot en punt bobo cosint-hi uns pompons i fent una volta de ganxet amb una mica de llana Zeeman Fluffy que tenia per casa.


En acabar he brodat amb punt duplicat o fals jacquard i una mica de llana blanca un motiu nadalenc a cada un dels teixits a punt jersei.













.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Roi

  Jersei Roi modular amb blocs teixit de mitja Després de teixir molts kangarorts de Westknits tenia ganes d'aplicar les bandes laterals i la tècnica del teixit modular a un jersei. I heus aquí la primera prova. Talla 12/18 mesos equivalent a una talla 80/86 17 punts i 28 voltes: 10x10 cms aprox amb agulles de 5mm i punt santa clara. Material que he fet servir: Un cabdell d'acrílic Zeeman Royal de color negre Un cabdell d'acrílic Zeeman Royal de color blanc Agulles de fer mitja rectes de 5mm Per fer les bandes laterals he fet servir agulles de doble punta perquè m'és més pràctic, però no són imprescindibles. Una agulla de cosir llana per rematar els caps. Tisores Cinta mètrica Un parell de marcadors. Agulles imperdibles grosses per deixar punts en espera o bé bocins de llana de rebuig el més poc peluda possible. Jo he fet servir agulla de teixir en rodó per a fer el canalé.   Notes. He fet servir les abreviatures en anglès perquè si no queda clar, les podeu trobar facil

Jersei Lluna plena

  Download english pattern Descarregar patró en català Talla XL per a home alt i de braços llargs. Material: Zeeman Dream color 15 Marró ataronjat. Per fer les ratlles de les mànigues i per brodar la lluna he fet servir una resta de llana de color cru que tenia per casa, més o menys del mateix gruix que la llana principal. Agulles de 8 mm per treballar en rodó amb cable de 100 Ag de 7 mm pels canalés  cable recurt per coll, punys i mànigues o si t'entens bé amb les marcadors (1 per senyalar la fi de ronda i alhora una divisió entre davant i esquena i l'altre per marcar l'altra banda de la divisió entre davant i esquena). Mostra: 12 punts x 16 voltes: 10 x 10 cms. Amb agulles de 8 mm I com ja ve essent tradició, un dels meus dibuixos cutres per anotar les mesures finals. Vergonya m'hauria de fer. un dia m'ho curraré. INSTRUCCIONS: Amb ag 7 muntar 128 punts posar marcador de volta (que alhora marcarà una separació entre davant i esquena i tanquem en rodó. Teixim en pu

La quadratura del cercle

La Quadratura del Cercle Download english pattern D escarrega patró en català L'encàrrec feia així: Material que he fet servir: Zeeman tweed negre menys de 5 troques Zeeman tweed blanc molt menys d'una troca Agulles de 7mm amb cable de 100 Agulles de 6mm per als elàstics cable ben curt per a les mànigues i el coll o agulles de doble punta. marcadors, cinta mètrica, tisores, agulla de cosir llana etc. Direccions del teixit : He començat el teixit per baix en rodó. Canalé, punt jersei i amunt fins arribar a les cises. A partir de les cises he deixat de teixir en rodó fins a l'escot. He teixit les mànigues de dalt cap al puny en rodó. He aixecat punts per al coll i l'he teixit en rodó en canalé. Punts utilitzats : Canale 2/2 (*2 punts del dret, dos del revés* repetir fins a la fi.) Punt jersei tant en rodó (sempre del dret, com en pla (una volta del dret, una volta del revés) 2pjD dos punts junts del dret per a minvar 2pjR dos punts junts del revés epr a minvar quan treba